Szybka fasolka po bretońsku

Bardzo często robię fasolkę po bretońsku, z fasolą z puszki. Zdecydowanie częściej, niż z suchą fasolą. Mojej rodzince bardziej taka smakuje, jest szybka w przygotowaniu, dlatego i Wam polecam wypróbowanie fasoli z puszki :)

Składniki:

  • 2 puszki fasoli białej, lub czerwonej
  • 1 duża cebula
  • kawałek boczku wędzonego
  • 4 ulubione kiełbasy
  • łyżka majeranku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę, boczek i cebulę, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju.
  2. Fasolę wraz z zalewą, przekładamy do garnka. Dodajemy do niej podsmażone mięso z cebulą.
  3. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy i majeranek.
  4. Całość razem zagotowujemy i nasza fasolka gotowa.

Powiązane przepisy

Szybka fasolka po bretońsku

Dodaj komentarz

BRAK KOMENTARZY

Szybka fasolka po bretońsku

Szybka fasolka po bretońsku to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Szybka fasolka po bretońsku zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.