Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty. Chrupiąca, lekka i wiosenna.

Składniki:

  • pół główki średniej wielkości kapusty
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku młodego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • garść posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kapustę kroimy w drobną kostkę, lub paski. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach, koperek kroimy drobno. Łączymy ze sobą w misce.
  2. Oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, pieprz i sól mieszamy ze sobą w miseczce, polewamy kapustę z marchewką i koperkiem. Mieszamy dokładnie.
Tagi:

Powiązane przepisy

Surówka z młodej kapusty

Dodaj komentarz

BRAK KOMENTARZY

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Surówka z młodej kapusty zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.