Surówka z młodej kapusty
Surówka z młodej kapusty
5 (100%) 1 ocen

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty. Chrupiąca, lekka i wiosenna.

Składniki:

  • pół główki średniej wielkości kapusty
  • 1 marchewka
  • 2 ząbki czosnku młodego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • garść posiekanego koperku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kapustę kroimy w drobną kostkę, lub paski. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach, koperek kroimy drobno. Łączymy ze sobą w misce.
  2. Oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, pieprz i sól mieszamy ze sobą w miseczce, polewamy kapustę z marchewką i koperkiem. Mieszamy dokładnie.
Tagi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Moja strona używa ciasteczek.