Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu.
Składniki:
- 1 limonka
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Umyty i osuszony filet pstrąga obsypujemy ziołami, solą i pieprzem.
- Układamy rybę na pergaminie, skrapiamy sokiem z limonki i oprószamy skórką otartą z limonki.
- Zawijamy filet w pergamin tak by nam się nie rozwijał i łatwo przewracał podczas smażenia.
- Smażymy na suchej patelni, na średnim ogniu 10-15 minut. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Ania
9 lat temuKiedyś zrobiłam podobny przepis do Twojego – wyszedł rewelacyjny.
Gustus
9 lat temuŁosoś wspaniała ryba, danie proste smaczne nie może się nie udać.
Amelia
9 lat temuUwielbiam łososia, ja do smażenia używam maso ghee, nie przypala się, jest lekkostrawne i nadaje pyszny smak, uwielbiam tak usmażonego łososia 🙂 Takiego w pergaminie też muszę przetestować 🙂