Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu

Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu.

Składniki:

  • 1 limonka
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Umyty i osuszony filet pstrąga obsypujemy ziołami, solą i pieprzem.
  2. Układamy rybę na pergaminie, skrapiamy sokiem z limonki i oprószamy skórką otartą z limonki.
  3. Zawijamy filet w pergamin tak by nam się nie rozwijał i łatwo przewracał podczas smażenia.
  4. Smażymy na suchej patelni, na średnim ogniu 10-15 minut. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu

Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.



3 komentarze

  1. Ania

    6 lat temu

    Kiedyś zrobiłam podobny przepis do Twojego – wyszedł rewelacyjny.

  2. Gustus

    6 lat temu

    Łosoś wspaniała ryba, danie proste smaczne nie może się nie udać.

  3. Amelia

    6 lat temu

    Uwielbiam łososia, ja do smażenia używam maso ghee, nie przypala się, jest lekkostrawne i nadaje pyszny smak, uwielbiam tak usmażonego łososia 🙂 Takiego w pergaminie też muszę przetestować 🙂