Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu

4.7/5 - (50 ocen)
Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu.

Składniki:

  • 1 limonka
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Umyty i osuszony filet pstrąga obsypujemy ziołami, solą i pieprzem.
  2. Układamy rybę na pergaminie, skrapiamy sokiem z limonki i oprószamy skórką otartą z limonki.
  3. Zawijamy filet w pergamin tak by nam się nie rozwijał i łatwo przewracał podczas smażenia.
  4. Smażymy na suchej patelni, na średnim ogniu 10-15 minut. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Tagliatelle Carbonara
Pizza z chleba
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Żurek z tłuczonymi ziemniakami

Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu

Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



3 komentarze

  1. Ania

    9 lat temu

    Kiedyś zrobiłam podobny przepis do Twojego – wyszedł rewelacyjny.

  2. Gustus

    10 lat temu

    Łosoś wspaniała ryba, danie proste smaczne nie może się nie udać.

  3. Amelia

    10 lat temu

    Uwielbiam łososia, ja do smażenia używam maso ghee, nie przypala się, jest lekkostrawne i nadaje pyszny smak, uwielbiam tak usmażonego łososia 🙂 Takiego w pergaminie też muszę przetestować 🙂