Pstrąg łososiowy smażony bez tłuszczu.
Składniki:
- 1 limonka
- zioła prowansalskie
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Umyty i osuszony filet pstrąga obsypujemy ziołami, solą i pieprzem.
- Układamy rybę na pergaminie, skrapiamy sokiem z limonki i oprószamy skórką otartą z limonki.
- Zawijamy filet w pergamin tak by nam się nie rozwijał i łatwo przewracał podczas smażenia.
- Smażymy na suchej patelni, na średnim ogniu 10-15 minut. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Ania
9 lat temuKiedyś zrobiłam podobny przepis do Twojego – wyszedł rewelacyjny.
Gustus
10 lat temuŁosoś wspaniała ryba, danie proste smaczne nie może się nie udać.
Amelia
10 lat temuUwielbiam łososia, ja do smażenia używam maso ghee, nie przypala się, jest lekkostrawne i nadaje pyszny smak, uwielbiam tak usmażonego łososia 🙂 Takiego w pergaminie też muszę przetestować 🙂