Mielone z serem i pieczarkami

Składniki:

  • 400g mięsa mielonego
  • 5 pieczarek
  • 150 g sera żółtego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz

Przygotowanie:

  1. Pieczarki i cebulę siekamy w drobną kostkę, a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  2. Na patelni podsmażamy cebulę razem z pieczarkami.
  3. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, ser żółty, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz podsmażone pieczarki z cebulą.
  4. Przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy, by wszystkie składniki połączyły się ze sobą.
  5. Bierzemy małe porcje mięsa, formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym, na patelni tłuszczu.

Powiązane przepisy

Mielone z serem i pieczarkami

Dodaj komentarz

1 Comment

  1. Marta

    5 stycznia 2014 at 10:44

    uwielbiam mielone 🙂 a już dodatek sera ! pyszności 🙂 a człowiek na diecie 🙂

    Odpowiedz

Mielone z serem i pieczarkami

Mielone z serem i pieczarkami to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Mielone z serem i pieczarkami zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.