Makaron ze szpinakiem i twarogiem, pomysł na szybki, lekki obiad.
Składniki:
- 350g makaronu świderki
- 450g mrożonego szpinaku
- 1 łyżka masła
- 250g twarogu półtłustego
- 1 ząbek czosnku
- 0.5 łyżeczki soli
- pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
- Na maśle w garnku podduszamy mrożony szpinak, do momentu aż całkowicie się rozmrozi i lekko odparuje. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, mieszamy, jeszcze chwilę trzymając na ogniu.
- Do gotowego szpinaku dodajemy twaróg, rozdrabniamy całość widelcem, mieszamy dokładnie do połączenia się szpinaku z twarogiem. Dorzucamy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe.
Asia
1 rok temuświetny przepis ! sama zajadam od dwóch dni 😉
Jay
1 rok temuFajny i szybki przepis polecam
Anonim
1 rok temunajlepszy obiad i ma spory plus – jest szybki
Kama
1 rok temuWygląda kusząco, takie proste ale pewnie pyszne danie 😉
Justyna
1 rok temuPysznee! Przed chwilą zjadłam, i jestem zachwycona, bo robi się to tak szybko i prosto