Makaron ze szpinakiem i twarogiem

Makaron ze szpinakiem i twarogiem, pomysł na szybki, lekki obiad.

Składniki:

  • 350g makaronu świderki
  • 450g mrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 250g twarogu półtłustego
  • 1 ząbek czosnku
  • 0.5 łyżeczki soli
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
  2. Na maśle w garnku podduszamy mrożony szpinak, do momentu aż całkowicie się rozmrozi i lekko odparuje. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, mieszamy, jeszcze chwilę trzymając na ogniu.
  3. Do gotowego szpinaku dodajemy twaróg, rozdrabniamy całość widelcem, mieszamy dokładnie do połączenia się szpinaku z twarogiem. Dorzucamy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Makaron ze szpinakiem i twarogiem

Makaron ze szpinakiem i twarogiem to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Makaron ze szpinakiem i twarogiem zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.



5 komentarzy

  1. Asia

    2 lata temu

    świetny przepis ! sama zajadam od dwóch dni 😉

  2. Jay

    2 lata temu

    Fajny i szybki przepis polecam

  3. Anonim

    2 lata temu

    najlepszy obiad i ma spory plus – jest szybki

  4. Kama

    2 lata temu

    Wygląda kusząco, takie proste ale pewnie pyszne danie 😉

    • Justyna

      2 lata temu

      Pysznee! Przed chwilą zjadłam, i jestem zachwycona, bo robi się to tak szybko i prosto