Makaron ze szpinakiem i twarogiem

Makaron ze szpinakiem i twarogiem

Makaron ze szpinakiem i twarogiem, pomysł na szybki, lekki obiad.

Składniki:

  • 350g makaronu świderki
  • 450g mrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 250g twarogu półtłustego
  • 1 ząbek czosnku
  • 0.5 łyżeczki soli
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
  2. Na maśle w garnku podduszamy mrożony szpinak, do momentu aż całkowicie się rozmrozi i lekko odparuje. Do szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, mieszamy, jeszcze chwilę trzymając na ogniu.
  3. Do gotowego szpinaku dodajemy twaróg, rozdrabniamy całość widelcem, mieszamy dokładnie do połączenia się szpinaku z twarogiem. Dorzucamy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

5 komentarzy

  1. Asia

    27 września 2019 at 13:26

    świetny przepis ! sama zajadam od dwóch dni 😉

    Odpowiedz
  2. Jay

    15 sierpnia 2019 at 18:46

    Fajny i szybki przepis polecam

    Odpowiedz
  3. Anonim

    16 maja 2019 at 10:29

    najlepszy obiad i ma spory plus – jest szybki

    Odpowiedz
  4. Kama

    8 maja 2019 at 15:16

    Wygląda kusząco, takie proste ale pewnie pyszne danie 😉

    Odpowiedz
    • Justyna

      12 maja 2019 at 15:04

      Pysznee! Przed chwilą zjadłam, i jestem zachwycona, bo robi się to tak szybko i prosto

      Odpowiedz

Makaron ze szpinakiem i twarogiem

Makaron ze szpinakiem i twarogiem to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Makaron ze szpinakiem i twarogiem zdecydowanie polecam każdemu.

Moja strona używa ciasteczek.