Lody kajmakowe ( krówkowe )

Lody kajmakowe, krówkowe to propozycja szybkich, łatwych lodów o idealnej konsystencji, jak z najlepszej lodziarni. Lody kajmakowe nie wymagają użycia maszyny do lodów.

Składniki:

  • 400ml śmietanki 30%
  • 400ml masy kajmakowej

Przygotowanie:

  1. Schłodzoną śmietankę zaczynamy ubijać, a kiedy zacznie już powoli sztywnieć, ciągle ubijając dodajemy po 1 łyżce masy kajmakowej. Przekładamy masę do zamykanego pojemnika, wkładamy do zamrażalnika, najlepiej na całą noc.
Tagi:
Lody kajmakowe ( krówkowe )

Dodaj komentarz

3 komentarze

  1. Karola

    7 maja 2019 at 10:20

    Świetny przepis! Prosty i bardzo pyszny – na pewno chętnie wykorzystam 🙂

    Odpowiedz
  2. ola

    6 maja 2019 at 15:57

    słodkie i kremowe. pyszne

    Odpowiedz
  3. Blazej

    28 kwietnia 2019 at 14:26

    super słodkie i pysNe

    Odpowiedz

Lody kajmakowe ( krówkowe )

Lody kajmakowe ( krówkowe ) to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Desery i napoje znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Lody kajmakowe ( krówkowe ) zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.