Buraczki do obiadu

Składniki:

  • 4 średnie buraki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki octu ( ilość zależy od tego jakie chcemy i lubimy buraki )
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Buraki myjemy i wkładamy do garnka z wodą. Gotujemy do miękkości.
  2. Ugotowane i lekko przestudzone buraki, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do buraków.
  4. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem.

Powiązane przepisy

Buraczki do obiadu

Dodaj komentarz

2 komentarze

  1. Justyna

    9 stycznia 2014 at 20:01

    U mnie zawsze z octem 🙂 Uwielbiam takie !

    Odpowiedz
  2. Marta

    9 stycznia 2014 at 18:05

    ja zamiast octu daję łyżkę oleju 🙂 już dawno buraczków do obiadu nie robiłam 🙂

    Odpowiedz

Buraczki do obiadu

Buraczki do obiadu to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Buraczki do obiadu zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.