Buraczki do obiadu
Oceń ten przepis

Buraczki do obiadu

Składniki:

  • 4 średnie buraki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki octu ( ilość zależy od tego jakie chcemy i lubimy buraki )
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Buraki myjemy i wkładamy do garnka z wodą. Gotujemy do miękkości.
  2. Ugotowane i lekko przestudzone buraki, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do buraków.
  4. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem.
Tagi: ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 komentarze

  1. Justyna

    9 stycznia 2014 at 20:01

    U mnie zawsze z octem 🙂 Uwielbiam takie !

    Odpowiedz
  2. Marta

    9 stycznia 2014 at 18:05

    ja zamiast octu daję łyżkę oleju 🙂 już dawno buraczków do obiadu nie robiłam 🙂

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.