Sos pieczarkowy
Oceń ten przepis

Sos pieczarkowy

Bardzo delikatny i bardzo kremowy, ze świeżych pieczarek. Łatwy i szybki w przygotowaniu, świetnie komponuje się z kotletami mielonymi, kluskami śląskimi, kopytkami czy makaronem :) Jest po prostu wspaniały ! Smak nie do opisania, na prawdę wart wypróbowania !

Składniki:

  • 5 pieczarek
  • 1 mniejsza cebula
  • 125ml śmietany 30%
  • łyżka masła
  • łyżeczka przyprawy rosołowej ” Tytka Smaku „
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

  1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na maśle.
  2. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki, a po chwili dorzucamy do cebuli i smażymy do zarumienienia się całości.
  3. Do podsmażonych pieczarek z cebulą, wlewamy śmietankę, dodajemy przyprawy, trzymamy chwilkę na małym ogniu i nasz sosik gotowy. Smacznego
Tagi: ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 Comment

  1. Marta

    31 grudnia 2013 at 13:11

    Zmiany na blogu podobają mi się więcej jak bardzo 🙂 Oj Justynka! pięknie tutaj 🙂 a sos pieczarkowy uwielbiam ! i szczęśliwego Nowego Roku 🙂 Szampańskiej zabawy w tą ostatnią noc w roku !

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.