Łosoś smażony

Takiego łososia możemy upiec w piekarniku i nawet polecam, ale kiedy nie macie czasu, a rodzinka głodna to usmażony na patelni, będzie równie pyszny i soczysty :)

Składniki:

  • łosoś ( mój miał ponad 400g )
  • jedno żółtko
  • 2 łyżki oleju, lub oliwy z oliwek
  • cytryna
  • 2 łyżki koperku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Łososia oddzielamy od skóry, myjemy i osuszamy. Przyprawiamy solą, pieprzem, ewentualnie kroimy na mniejsze kawałki i skrapiamy sokiem z połowy cytryny ( drugą połowę zostawiamy na później ), posypujemy koperkiem i wstawiamy do lodówki, na minimum godzinę.
  2. Po godzinie smarujemy łososia z dwóch stron olejem wymieszanym z żółtkiem. Smażymy 5-7 minut z każdej strony.
  3. Podajemy z plasterkami cytryny ( została nam połówka ) i przyozdobioną koperkiem.

Powiązane przepisy

Łosoś smażony

Dodaj komentarz

3 komentarze

  1. Rybak

    23 listopada 2019 at 17:16

    Całkiem dobry przepis..

    Odpowiedz
  2. gawel0202

    20 lipca 2019 at 04:00

    Jak rybie potrzeba soku z cytryny i kopru to to jest ryba 2giej kategorii.

    Odpowiedz

Łosoś smażony

Łosoś smażony to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Łosoś smażony zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.