Justyna

Gotowanie to moja pasja
  • FIT
  • Śniadanie
  • Obiad
  • Przekąski
  • Desery i napoje
  • Okolicznościowe
  • Twoje ulubione przepisy
  • Kontakt
Loading

Śledź smażony w cieście

4.4 / 5 ( 53 ocen )
27.5k
0
156
Drukuj
Świeże śledzie smażone w cieście.

Składniki:

  • świeże filety śledziowe(u mnie 6)
  • 6 łyżek mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 jajka
  • łyżeczka otartej skórki cytrynowej
  • ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
  • po pół łyżeczki soli i papryki czerwonej

Przygotowanie:

  1. Śledzie myjemy i osuszamy. Z reszty składników w misce robimy gęste ciasto.
  2. Płaty śledziowe maczamy w cieście, smażymy na oleju, do uzyskania złotego koloru. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Udostępnij przepis

Facebook Pinterest Twitter

Sprawdź te przepisy

Śledź smażony w cieście

Śledź smażony w cieście to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Boże Narodzenie znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Śledź smażony w cieście zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.



BRAK KOMENTARZY

Bądź pierwszy

Na co masz ochotę?

Jabłka
Szpinak
Ziemniaki
Banany
Truskawki
Pieczarki
Ryby
Dynia
Orzechy
Buraki
Borówki

TRYB NOCNY


ROZMIAR CZCIONKI