Orzechy włoskie w czekoladzie
Orzechy włoskie w czekoladzie
5 (100%) 2 ocen

Orzechy włoskie w czekoladzie

Orzechy włoskie w czekoladzie,czyli słodka przekąska domowej roboty.

Składniki:

  • 200g obranych orzechów włoskich
  • 200g czekolady gorzkiej
  • 100g czekolady mlecznej

Przygotowanie:

  1. Obrane orzechy prażymy przez chwilę na suchej patelni, często nią potrząsając, by orzechy nie przypaliły się. Czekolady łamiemy na kostki, wrzucamy do miski i roztapiamy w kąpieli wodnej.
  2. Uprażone orzechy zatapiamy w płynnej czekoladzie, otrzepujemy z nadmiaru czekolady i odkładamy na talerz, tackę, lub deskę, do stężenia. Można włożyć tak poukładane orzechy na chwilę do zamrażalnika, wtedy czekolada bardzo szybko zastyga i orzechy w czekoladzie są gotowe do jedzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 Comment

  1. Dominika

    30 października 2018 at 10:37

    Naprawdę super pomysł! Nie wiem czemu jeszcze na niego nie wpadłam. Od razu spróbuję zrobić rodzynki w czekoladzie, bo bardzo je lubię.

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.