Orzechy włoskie w czekoladzie

Orzechy włoskie w czekoladzie,czyli słodka przekąska domowej roboty.

Składniki:

  • 200g obranych orzechów włoskich
  • 200g czekolady gorzkiej
  • 100g czekolady mlecznej

Przygotowanie:

  1. Obrane orzechy prażymy przez chwilę na suchej patelni, często nią potrząsając, by orzechy nie przypaliły się. Czekolady łamiemy na kostki, wrzucamy do miski i roztapiamy w kąpieli wodnej.
  2. Uprażone orzechy zatapiamy w płynnej czekoladzie, otrzepujemy z nadmiaru czekolady i odkładamy na talerz, tackę, lub deskę, do stężenia. Można włożyć tak poukładane orzechy na chwilę do zamrażalnika, wtedy czekolada bardzo szybko zastyga i orzechy w czekoladzie są gotowe do jedzenia.

Powiązane przepisy

Orzechy włoskie w czekoladzie

Dodaj komentarz

2 komentarze

  1. bożena

    9 listopada 2019 at 14:14

    w zyciu nie wpadłbym na tożeby samej zrobic orzechy w czekoladzie

    Odpowiedz
  2. Dominika

    30 października 2018 at 10:37

    Naprawdę super pomysł! Nie wiem czemu jeszcze na niego nie wpadłam. Od razu spróbuję zrobić rodzynki w czekoladzie, bo bardzo je lubię.

    Odpowiedz

Orzechy włoskie w czekoladzie

Orzechy włoskie w czekoladzie to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Boże Narodzenie znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Orzechy włoskie w czekoladzie zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.