Orzechy włoskie w czekoladzie,czyli słodka przekąska domowej roboty.
Składniki:
- 200g obranych orzechów włoskich
- 200g czekolady gorzkiej
- 100g czekolady mlecznej
Przygotowanie:
- Obrane orzechy prażymy przez chwilę na suchej patelni, często nią potrząsając, by orzechy nie przypaliły się. Czekolady łamiemy na kostki, wrzucamy do miski i roztapiamy w kąpieli wodnej.
- Uprażone orzechy zatapiamy w płynnej czekoladzie, otrzepujemy z nadmiaru czekolady i odkładamy na talerz, tackę, lub deskę, do stężenia. Można włożyć tak poukładane orzechy na chwilę do zamrażalnika, wtedy czekolada bardzo szybko zastyga i orzechy w czekoladzie są gotowe do jedzenia.
azdus
1 rok temuja bym zjad
Maksymilian RAk
1 rok temuwygląda jak gówno a smakuje jeszcze lepiej
bożena
5 lat temuw zyciu nie wpadłbym na tożeby samej zrobic orzechy w czekoladzie
Ewa
2 lata temuBo Bożena nie myśli………
Robert
1 rok temuEwa to toskyczna sucz.
Dominika
6 lat temuNaprawdę super pomysł! Nie wiem czemu jeszcze na niego nie wpadłam. Od razu spróbuję zrobić rodzynki w czekoladzie, bo bardzo je lubię.