Orzechy włoskie w czekoladzie

Orzechy włoskie w czekoladzie,czyli słodka przekąska domowej roboty.

Składniki:

  • 200g obranych orzechów włoskich
  • 200g czekolady gorzkiej
  • 100g czekolady mlecznej

Przygotowanie:

  1. Obrane orzechy prażymy przez chwilę na suchej patelni, często nią potrząsając, by orzechy nie przypaliły się. Czekolady łamiemy na kostki, wrzucamy do miski i roztapiamy w kąpieli wodnej.
  2. Uprażone orzechy zatapiamy w płynnej czekoladzie, otrzepujemy z nadmiaru czekolady i odkładamy na talerz, tackę, lub deskę, do stężenia. Można włożyć tak poukładane orzechy na chwilę do zamrażalnika, wtedy czekolada bardzo szybko zastyga i orzechy w czekoladzie są gotowe do jedzenia.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Orzechy włoskie w czekoladzie

Orzechy włoskie w czekoladzie to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Boże Narodzenie znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Orzechy włoskie w czekoladzie zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.



2 komentarze

  1. bożena

    2 lata temu

    w zyciu nie wpadłbym na tożeby samej zrobic orzechy w czekoladzie

  2. Dominika

    3 lata temu

    Naprawdę super pomysł! Nie wiem czemu jeszcze na niego nie wpadłam. Od razu spróbuję zrobić rodzynki w czekoladzie, bo bardzo je lubię.