Łatwy sernik pieczony bez spodu

Łatwy sernik pieczony bez spodu

Łatwy i szybki sernik pieczony bez spodu, to wypiek, z którym poradzi sobie każdy. Wszystkie składniki mieszamy łyżką, a później pozostaje już tylko doglądanie sernika w piekarniku :) Dzisiejszy przepis to kolejny już na blogu sernik " mieszany łyżką ". Bardzo podobny znajduje się już na blogu. Pozostałe serniki na blogu, znajdziesz tutaj --- Tę wersję sernika, znalazłam u Ani z bloga aniagotuje.pl

Składniki:

  • 1kg twarogu sernikowego z wiaderka
  • 200g masła ( roztopionego )
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190st., a dno tortownicy o średnicy 24cm, wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy łyżką w dużej misce, tylko do połączenia się całości w jednolitą masę, nie dłużej. Masę przelewamy do tortownicy, wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy. Po 20 minutach zmniejszamy temperaturę w piekarniku do 150st. i pieczemy 30 minut. Po upływie tych 30 minut, znowu zmniejszamy temperaturę piekarnika, tym razem do 120st. i pieczemy sernik ostatnie 40 minut.
  2. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim sernik do całkowitego ostygnięcia, po czym chłodzimy w lodówce przez minimum 2 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 komentarze

  1. Asia

    16 maja 2019 at 17:02

    właśnie go zrobiłam. zamiast mąki dałam 4 łyżki budyniu i też wyszedł dobry. mokry i kremowy, najlepiej smakuje z jakimś sosem owocowym. dziękuję

    Odpowiedz
  2. Hania

    28 sierpnia 2018 at 10:53

    Bardzo dobry

    Odpowiedz

Łatwy sernik pieczony bez spodu

Łatwy sernik pieczony bez spodu to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Boże Narodzenie znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Łatwy sernik pieczony bez spodu zdecydowanie polecam każdemu.

Moja strona używa ciasteczek.