Tradycyjny kotlet schabowy

Oceń ten przepis!
Dzisiaj obiad w wydaniu klasycznym :) Zwykły, tradycyjny kotlet schabowy. Niby nic, a występuje niemal w każdym domu. Sprawdza się zawsze na przyjęciach, weselach i innych uroczystościach.

Składniki:

  • kotlety schabowe ( ilość zależy od tego ile potrzebujemy. U mnie 6 )
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • bułka tarta do obtoczenia
  • mąka do obtoczenia
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Rozbite kotlety posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  2. Potrzebujemy 3 miski. W jednej mieszamy jajka ze śmietaną. Do drugiej wsypujemy mąkę, a do trzeciej bułkę tartą.
  3. Kotlety maczamy kolejno w mące, jajeczno-śmietanowej masie i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju, z obu stron na złoty kolor.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Tagliatelle Carbonara
Pizza z chleba
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Żurek z tłuczonymi ziemniakami

Tradycyjny kotlet schabowy

Tradycyjny kotlet schabowy to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Tradycyjny kotlet schabowy zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



BRAK KOMENTARZY

Bądź pierwszy