Szybka fasolka po bretońsku

4.9/5 - (51 ocen)
Bardzo często robię fasolkę po bretońsku, z fasolą z puszki. Zdecydowanie częściej, niż z suchą fasolą. Mojej rodzince bardziej taka smakuje, jest szybka w przygotowaniu, dlatego i Wam polecam wypróbowanie fasoli z puszki :)

Składniki:

  • 2 puszki fasoli białej, lub czerwonej
  • 1 duża cebula
  • kawałek boczku wędzonego
  • 4 ulubione kiełbasy
  • łyżka majeranku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę, boczek i cebulę, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju.
  2. Fasolę wraz z zalewą, przekładamy do garnka. Dodajemy do niej podsmażone mięso z cebulą.
  3. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy i majeranek.
  4. Całość razem zagotowujemy i nasza fasolka gotowa.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Tagliatelle Carbonara
Pizza z chleba
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Żurek z tłuczonymi ziemniakami

Szybka fasolka po bretońsku

Szybka fasolka po bretońsku to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Szybka fasolka po bretońsku zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



1 Comment

  1. Jaroslaw

    2 lata temu

    I to mi się podoba i smakuje !