Pieczone jabłka

Oceń ten przepis!
Pieczone jabłka to świetne urozmaicenie zwykłego jabłka i jego podania. Takie jabłko możemy upiec również z innymi dodatkami, no. z rodzynkami, serkiem, jogurtem... z czym tak na prawdę lubimy. Wyśmienicie smakuje i pięknie się prezentuje.

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 1,5 garści obranych orzechów włoskich
  • 2 łyżki miodu
  • łyżeczka świeżo startego cynamonu

Przygotowanie:

  1. Orzechy siekamy na mniejsze kawałki, łączymy w misce z miodem.
  2. Jabłka przekrawamy na pół, wydrążamy gniazda nasienne, a w ich miejsce wkładamy orzechy.
  3. Posypujemy z wierzchu cynamonem i układamy w naczyniu żaroodpornym, lub innym naczyniu ( nie przykrywamy ).
  4. Jabłka wkładamy do nagrzanego, do 180 stopni piekarnika, na mniej więcej 30 minut ( w zależności od jabłek i ich dojrzałości ).
  5. Podajemy gorące.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Placki na maślance z jabłkami i nasionami chia
Szarlotka na kruchym cieście
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem i truskawkami
Śnieżny Puch
Placuszki z kaszy manny
Ciasto czekoladowe
Kruche rogaliki z powidłami śliwkowymi
Kruche ciasteczka migdałowe

Pieczone jabłka

Pieczone jabłka to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Desery i napoje znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Pieczone jabłka zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



3 komentarze

  1. aga

    10 lat temu

    PYCHA SMAK DZIECIŃSTWA

  2. ladylaura

    10 lat temu

    Apetyczne jabłka ,też robiłam i bardzo lubię.

  3. Ocet jabłkowy

    10 lat temu

    świetne nadzienie. słodycz w środku.