Mąka owsiana

5
Ocena
2 minuty
Czas przygotowania
Justyna

Szybki, zdrowy i pyszny wpis, czyli krótko o mące owsianej
Przy tej najbardziej popularnej, czyli oczywiście mące pszennej, takie mąki jak chociażby owsiana, są niestety mało u nas praktykowane.
Nie będę się rozpisywała o jej wszelkich dobrociach i właściwościach, bo od tego mamy wujka google, ale zachęcam Was do zrobienia w domu takiej mąki i przygotowania na niej chociażby naleśników, czy ciasteczek.
Na prawdę poczujecie różnicę i być może przekonacie się tak jak ja, do tej zdrowszej wersji

———

Szklanka płatków owsianych = szklanka mąki owsianej

– Justyna

Składniki:

  • płatki owsiane

Przygotowanie:

  • Płatki wrzucamy do misy blendera, miksujemy je na drobny pył i mamy naszą mąkę owsianą.

  • Prawda, że proste ?

4 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *