Mąka owsiana
Mąka owsiana
5 (100%) 4 ocen

Mąka owsiana

Szybki, zdrowy i pyszny wpis, czyli krótko o mące owsianej :) Przy tej najbardziej popularnej, czyli oczywiście mące pszennej, takie mąki jak chociażby owsiana, są niestety mało u nas praktykowane. Nie będę się rozpisywała o jej wszelkich dobrociach i właściwościach, bo od tego mamy wujka google, ale zachęcam Was do zrobienia w domu takiej mąki i przygotowania na niej chociażby naleśników, czy ciasteczek. Na prawdę poczujecie różnicę i być może przekonacie się tak jak ja, do tej zdrowszej wersji :)

Składniki:

  • płatki owsiane

Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane wrzucamy do misy blendera, miksujemy je na drobny pył i mąkę owsianą mamy gotową.
Tagi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

8 komentarzy

  1. Paulina

    16 października 2018 at 19:40

    A można płatki zmielić w młynku do kawy??

    Odpowiedz
    • Niepieprz

      21 października 2018 at 12:50

      Nie mam młynka do kawy i ciężko mi powiedzieć, ale myślę, że warto spróbować 🙂

      Odpowiedz
  2. Beata

    5 stycznia 2018 at 07:51

    Zrobilam bulki z maki owsisnej zmielonej w domu z platkow. Moim chlopakom bardzo smakowaly 🙂

    Odpowiedz
    • Niepieprz

      5 stycznia 2018 at 09:45

      Beata, ależ wspaniałe te Twoje bułeczki !
      Super pomysł, aż chyba sama też skuszę się na upieczenie takich 🙂

      Dziękuję za zdjęcie i gorąco Cię pozdrawiam :*

      Odpowiedz
  3. Kasia

    31 stycznia 2017 at 00:26

    A do chleba się ta mąka nadaje ?

    Odpowiedz
  4. natalia

    26 stycznia 2017 at 15:23

    Jakie platki powinnismy uzyc? Moga byc blyskawiczne czy gorskie?

    Odpowiedz
    • Niepieprz

      26 stycznia 2017 at 17:13

      Natalia, najlepsze byłyby zwykłe płatki owsiane, ale górskie też będą ok 🙂

      Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.