Pasta jajeczna z awokado

4/5 - (1 ocena)
Awokado z jajkiem to idealny, prosty i pyszny przepis na super dzień. Delikatna w smaku, z nutą ostrości od papryki i czosnku, to idealna propozycja na zdrowe śniadanie, kolację lub przekąskę!

Pasta z awokado i jajkiem dlaczego warto?


Awokado to prawdziwy superfood! Jest bogate w zdrowe tłuszcze, które wspierają serce i mózg, a także witaminy z grupy B, E i K. Jajka dostarczają białka i składników odżywczych, które dodają energii na cały dzień. Pasta ta jest idealna dla tych, którzy chcą zadbać o zdrowie i smak jednocześnie.

Zrób pierwszy krok w stronę zdrowego odżywiania i spróbuj tej pasty! 💚 Twój organizm Ci podziękuje.

Składniki:

  • 3 jajka ugotowane na twardo 🥚
  • 2 dojrzałe awokado 🥑
  • 2 ząbki czosnku
  • Szczypta soli, pieprzu i papryki ostrej 🌶️
  • łyżka majonezu lub oliwy

Przygotowanie:

  1. Ugotuj jajka na twardo (po zagotowaniu wody około 5 minut)
  2. Rozgnieć jajka i awokado widelcem na gładką masę, dodaj przeciśnięty czosnek, przyprawy i dobrze wymieszaj. Smacznego!
  3. Dodatkowo możesz dodać łyżkę majonezu lub oliwę.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Pasta jajeczna z awokado
Sałatka – szpinak, salami, feta
Placki na maślance z jabłkami i nasionami chia
Sałatka grecka
Fit majonez
Placuszki z kaszy manny
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado to superfood, możesz mieszać proporcję, dodawać swoje ulubione składniki np. pomidory, fetę, przyprawy lub zioła. Twój organizm Ci podziękuje za awokado i jajka którę są nie zbędne do prawidłowego działania organizmu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



BRAK KOMENTARZY

Bądź pierwszy