Awokado z jajkiem to idealny, prosty i pyszny przepis na super dzień. Delikatna w smaku, z nutą ostrości od papryki i czosnku, to idealna propozycja na zdrowe śniadanie, kolację lub przekąskę!
Awokado to prawdziwy superfood! Jest bogate w zdrowe tłuszcze, które wspierają serce i mózg, a także witaminy z grupy B, E i K. Jajka dostarczają białka i składników odżywczych, które dodają energii na cały dzień. Pasta ta jest idealna dla tych, którzy chcą zadbać o zdrowie i smak jednocześnie.
Zrób pierwszy krok w stronę zdrowego odżywiania i spróbuj tej pasty! 💚 Twój organizm Ci podziękuje.
Pasta z awokado i jajkiem dlaczego warto?
Awokado to prawdziwy superfood! Jest bogate w zdrowe tłuszcze, które wspierają serce i mózg, a także witaminy z grupy B, E i K. Jajka dostarczają białka i składników odżywczych, które dodają energii na cały dzień. Pasta ta jest idealna dla tych, którzy chcą zadbać o zdrowie i smak jednocześnie.
Zrób pierwszy krok w stronę zdrowego odżywiania i spróbuj tej pasty! 💚 Twój organizm Ci podziękuje.
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo 🥚
- 2 dojrzałe awokado 🥑
- 2 ząbki czosnku
- Szczypta soli, pieprzu i papryki ostrej 🌶️
- łyżka majonezu lub oliwy
Przygotowanie:
- Ugotuj jajka na twardo (po zagotowaniu wody około 5 minut)
- Rozgnieć jajka i awokado widelcem na gładką masę, dodaj przeciśnięty czosnek, przyprawy i dobrze wymieszaj. Smacznego!
- Dodatkowo możesz dodać łyżkę majonezu lub oliwę.