Domowa vegeta

5/5 - (1 ocena)

Składniki:

  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 1 duża cebula
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół selera
  • 1 por ( biała część )
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • pół łyżeczki kurkumy
  • 1,5 łyżeczki lubczyku

Przygotowanie:

  1. Marchewki, pietruszki, seler, por, cebulę i czosnek, kroimy w drobną kostkę ( możemy zetrzeć na tarce o grubych oczkach ), natkę pietruszki drobno siekamy.
  2. Włączamy piekarnik na 50-100 stopni. Pokrojone, lub starte warzywa układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i przy lekko uchylonych drzwiczkach, suszymy warzywa ( u mnie trwało to około 2 godzin, przy temperaturze 70 stopni ).
  3. Całkowicie wysuszone, łączymy z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, lubczykiem i miksujemy drobno blenderem ( w zależności jaką vegetę chcemy otrzymać ).

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Tagliatelle Carbonara
Pizza z chleba
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami
Szybkie, lekkie leczo bez cukinii
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Żurek z tłuczonymi ziemniakami

Domowa vegeta

Domowa vegeta to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Domowa vegeta zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



1 Comment

  1. Rosół drobiowy, z kurczaka • Niepieprz - przepisy kulinarne

    9 lat temu

    – kawałek kurczaka ( mogą to być udka, skrzydełka, lub po prostu porcja rosołowa ) – 3 marchewki – 2 pietruszki – kawałek selera – 1 duża cebula – 1 por – posiekana natka pietruszki do ozdobienia – 2 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu – sól, pieprz, vegeta […]