Biała kiełbasa pieczona
Oceń ten przepis

Biała kiełbasa pieczona

Biała kiełbasa pieczona z cebulą i czosnkiem - pyszna, miękka i aromatyczna. Idealna nie tylko na Wielkanocne śniadanie. W moim domu często pojawia się w ciągu roku, jako ciepłe śniadanie z dodatkiem sosu chrzanowego, z musztardą i kanapkami.

Składniki:

  • 5 białych, parzonych kiełbas ( przepis na domową znajdziecie tutaj )
  • 2 spore cebule
  • główka czosnku
  • szklanka wody ( można użyć piwa )
  • słodka papryka czerwona, wędzona
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie:

  1. Cebulę kroimy w piórka, rozkładamy w naczyniu żaroodpornym. Rozgrzewamy piekarnik do 180st.
  2. Główkę czosnku dzielimy na pół. Jedną połowę dzielimy na ząbki, które rozkładamy na cebuli, druga pójdzie na wierzch.
  3. Białe kiełbasy nacinamy i układamy na cebuli z czosnkiem, obsypujemy papryką i ziołami, na wierzch rozkładamy resztę czosnku.
  4. Wlewamy do naczynia szklankę wody i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut, aż kiełbasa się zarumieni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Moja strona używa ciasteczek.