Sos tatarski

Sos tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek.

Składniki:

  • szklanka majonezu
  • pół szklanki śmietany 18%
  • pół szklanki grzybków marynowanych
  • pół szklanki ogórków konserwowych
  • pół większej cebuli
  • spora garść świeżego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Grzybki, cebulę i ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Szczypior siekamy.
  2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. Sos odstawiamy do lodówki na noc, do przegryzienia.

Powiązane przepisy

Sos tatarski

Dodaj komentarz

1 Comment

  1. Magda

    19 kwietnia 2017 at 17:30

    Przepis idealny!!

    Odpowiedz

Sos tatarski

Sos tatarski to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Przekąski znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Sos tatarski zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.