Domowe nachos – przepis jak zrobić

4.3/5 - (172 oceny)

Domowe nachos. Najlepsze, zdrowsze, takie jak lubię. Podane z ulubionym sosem, będą idealną przekąską do podjadania przy filmie, na imprezę, domówkę, czy do zabrania ze sobą do kina.

Szukasz przekąski na imprezę ?

Na jednym ze zdjęć nachos w wersji halloweenowej :) ?

Składniki:

  • 175g mąki kukurydzianej
  • 175g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 50g masła
  • 200ml gorącej wody

Przygotowanie:

  1. Do miski wsypujemy obie mąki, sól i dodajemy masło. Wlewamy gorącą wodę, mieszamy chwilę łyżką. Wykładamy całą zawartość miski na blat, zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto. Wkładamy gotowe ciasto do woreczka, odkładamy na 30 minut.
  2. Ciasto dzielimy na 2 części. Podczas kiedy pracujemy z jedną częścią ciasta,drugą trzymamy cały czas w woreczku. Wałkujemy ciasto na lekko podsypanym mąką blacie, na cienki placek ( około 1 mm grubości ). Ostrym nożem kroimy rozwałkowane ciasto na trójkąciki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, tak by na siebie nie nachodziły.
  3. Pieczemy nachos około 7-8 minut, trzeba obserwować kiedy się pieką, bo przetrzymane 1-2 minuty, zaczną szybko się przypiekać. Upieczone nachos przesypujemy do miski, oprószamy lekko świeżo mieloną solą, podajemy z ulubionym sosem. U mnie z ketchupem domowej roboty.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Sałatka grecka
Fit majonez
Sos tatarski
Sałatka jarzynowa
Sałatka Gyros
Domowe nachos – przepis jak zrobić
Chipsy ziemniaczane – przepis
Ciasto 3 bit

Domowe nachos – przepis jak zrobić

Domowe nachos – przepis jak zrobić to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Sylwester znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Domowe nachos – przepis jak zrobić zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



BRAK KOMENTARZY

Bądź pierwszy