Szaszłyki z piekarnika
Oceń ten przepis

Szaszłyki z piekarnika

Dziś chciałabym podzielić się z Wami moim pomysłem na szybki obiad w domu, choć nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować go na świeżym powietrzu. Jeśli jednak pogoda nie dopisuje, a macie ochotę na fajny i smaczny obiad, polecam przygotowanie szaszłyków z piekarnika :). Dodatki według uznania, tak na prawdę możecie na patyczki nadziać, co tylko lubicie.

Składniki:

  • filety z piersi kurczaka
  • cukinia
  • pieczarki
  • cebula ( opcjonalnie )
  • sól, pieprz
  • po łyżeczce czerwonej papryki wędzonej i ziół prowansalskich
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

  1. Mięso kroimy w średnią kostkę, doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Cukinię kroimy w półplasterki, pieczarki na połówki.
  3. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie mięso-cukinia i mięso-pieczarki. Szaszłyki z cukinią obsypujemy ziołami prowansalskimi, a szaszłyki z pieczarkami przyprawiamy papryką wędzoną. Wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika, skrapiamy oliwą, pieczemy 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 komentarze

  1. Cezary

    20 maja 2017 at 07:39

    Witam zrobiłem ale bez ziół prowansalskich tylko kurczak,kiełbasa i cała reszta. Smak wspaniały

    Odpowiedz
  2. Dora

    18 czerwca 2016 at 09:35

    Mega 🙂

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.