Sałatka szwabska bez ziemniaków

Sałatka szwabska bez ziemniaków

Przepis na sałatkę szwabską bez ziemniaków, podpatrzoną u Magdy Gessler, w jednym z odcinków Kuchennych rewolucji :)

Składniki:

  • 300g dobrej jakości mortadeli
  • 1 cebula
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 kawałki papryki konserwowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 garść szczypiorku

    Sos:

  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 szczypta cukru
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Cebulę kroimy w piórka, lekko solimy i odstawiamy na chwilę, by zmiękkła.
    Mortadelę, ogórki i paprykę konserwową kroimy w cienkie paseczki, szczypior drobno siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Tak przygotowane wszystkie składniki, mieszamy ze sobą w misce.
  2. W kubeczku przygotowujemy sos do sałatki. Łączymy ze sobą dokładnie oliwę, musztardę, cukier i pieprz.
    Przelewamy gotowy sos do miski z sałatką, mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki, by całość się przegryzła i nabrała właściwego smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Sałatka szwabska bez ziemniaków

Sałatka szwabska bez ziemniaków to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Przekąski znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Sałatka szwabska bez ziemniaków zdecydowanie polecam każdemu.

Moja strona używa ciasteczek.