Sałatka szwabska bez ziemniaków

Przepis na sałatkę szwabską bez ziemniaków, podpatrzoną u Magdy Gessler, w jednym z odcinków Kuchennych rewolucji :)

Składniki:

  • 300g dobrej jakości mortadeli
  • 1 cebula
  • 4 ogórki konserwowe
  • 4 kawałki papryki konserwowej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 garść szczypiorku

    Sos:

  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 szczypta cukru
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Cebulę kroimy w piórka, lekko solimy i odstawiamy na chwilę, by zmiękkła. Mortadelę, ogórki i paprykę konserwową kroimy w cienkie paseczki, szczypior drobno siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Tak przygotowane wszystkie składniki, mieszamy ze sobą w misce.
  2. W kubeczku przygotowujemy sos do sałatki. Łączymy ze sobą dokładnie oliwę, musztardę, cukier i pieprz. Przelewamy gotowy sos do miski z sałatką, mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki, by całość się przegryzła i nabrała właściwego smaku.

Powiązane przepisy

Sałatka szwabska bez ziemniaków

Dodaj komentarz

BRAK KOMENTARZY

Sałatka szwabska bez ziemniaków

Sałatka szwabska bez ziemniaków to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Sylwester znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Sałatka szwabska bez ziemniaków zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.