Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu, na suchej patelni. Dzięki minimalnej ilości oleju kokosowego w cieście, nie ma potrzeby dodawania tłuszczu podczas smażenia placków. Placki wychodzą lekkie, puszyste i dużo zdrowsze od tych smażonych tradycyjnie.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka kefiru
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 jabłka
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki oprócz jabłek, miksujemy w misce za pomocą blendera, na gładką masę. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, a następnie kroimy w plasterki, dodajemy do ciasta, mieszamy.
  2. Na suchej, rozgrzanej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki. Smażymy placki około 3 minut z każdej strony, na średniej mocy palnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Desery i napoje znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu zdecydowanie polecam każdemu.

Moja strona używa ciasteczek.