Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu, na suchej patelni. Dzięki minimalnej ilości oleju kokosowego w cieście, nie ma potrzeby dodawania tłuszczu podczas smażenia placków. Placki wychodzą lekkie, puszyste i dużo zdrowsze od tych smażonych tradycyjnie.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka kefiru
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru lub ksylitolu
  • 3 jabłka
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki oprócz jabłek, miksujemy w misce za pomocą blendera, na gładką masę. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, a następnie kroimy w plasterki, dodajemy do ciasta, mieszamy.
  2. Na suchej, rozgrzanej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki. Smażymy placki około 3 minut z każdej strony, na średniej mocy palnika.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Fit znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.



5 komentarzy

  1. Katarzyna

    2 miesiące temu

    Cudowny przepis. Od dzisiaj mój ulubiony.

  2. Katarzyna

    10 miesięcy temu

    Nie mam kefiru mogę dodać mleko?

  3. Ania

    2 lata temu

    Witam, bardzo fajne przepisy:) ale jak na fit to brakuje mi opisu wartości kalorycznej, pozdrawiam

  4. Wiki

    3 lata temu

    Placki smażone bez tłuszczu ? Już je uwielbiam! Dziękuje i lece wyprobować.

  5. Sandra

    3 lata temu

    Fajne do szkolnej sniadaniowki