Koktajl szpinak-jabłko

Koktajl ze szpinaku i jabłka nie tylko pięknie się prezentuje, ale wyśmienicie smakuje, jest lekki i mało kaloryczny.

Składniki:

  • 2 duże garście liści szpinaku
  • 2 jabłka
  • 1,5 szklanki wody

Przygotowanie:

  1. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na mniejsze części. Rozdrabniamy za pomocą blendera, ze szpinakiem i wodą.
  2. Powstały, gotowy koktajl, przelewamy do szklanek. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Powiązane przepisy

Koktajl szpinak-jabłko

Dodaj komentarz

2 komentarze

  1. dianka

    8 marca 2018 at 14:29

    Mniam coś pysznego. Mam anemię, więc powinnam jeść więcej szpinaku, ale na surowo jakoś mi nie wchodzi, za to w formie takiego smoothie to co innego 🙂 Rozcieńczę go sobie cisowianką, żeby móc przelać do butelki i sobie do pracy na lunch zabrać

    Odpowiedz
  2. Agnieszka Wieczorek

    2 marca 2018 at 19:49

    Musi być pyszny 🙂 i ma taki piękny kolorek, że od razu bym go całego z chęcią wypiła 🙂

    Odpowiedz

Koktajl szpinak-jabłko

Koktajl szpinak-jabłko to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Desery i napoje znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Koktajl szpinak-jabłko zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.