Jajka z chrzanowym farszem
Jajka z chrzanowym farszem
5 (100%) 3 ocen

Jajka z chrzanowym farszem

Jajka z chrzanowym farszem to obowiązkowa pozycja na Wielkanocnym stole! Kremowe, delikatnie chrzanowe nadzienie, idealnie współgra tutaj z jajkami.

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 3 łyżki serka ” Mój Ulubiony ”
  • 1 łyżeczka jogurtu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy wodą, na tyle, by zakryła jajka w całości.
  2. Gotujemy jajka, a od momentu, kiedy woda zacznie się gotować, gotujemy jeszcze przez 7 minut.
  3. Przelewamy jajka zimną wodą, obieramy, przekrawamy na połówki, wydrążamy żółtka.
  4. Ja żółtek nie używałam, ale można je również rozdrobnić widelcem i dodać do nadzienia.
  5. Serek, chrzan i jogurt, mieszamy razem łyżeczką, do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu. Doprawiamy solą, pieprzem.
  6. Masę przekładamy do worka cukierniczego z końcówką w kształcie ” gwiazdki ” i napełniamy połówki jajek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 Comment

  1. Karolina

    3 kwietnia 2018 at 11:24

    Że też nie wpadłam na ten przepis wcześniej 😛 Co prawda teraz po Świętach zostało mi kilka ugotowanych na twardo jajek, więc może spróbuję 😀 U mnie w tym roku było raczej na słodko 🙂 Pierwsze skrzypce grał sernik – inny, niż do tej pory, w wersji fit: link został usunięty Mniam!

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.