Jaja w majonezie – wersja fit
Jaja w majonezie – wersja fit
5 (100%) 1 ocen

Jaja w majonezie – wersja fit

A Ty, ile razy odmówiłeś/-aś sobie sobie jajek w majonezie, przy Wielkanocnym stole, lub rodzinnej imprezie 🤐 ? Z tym przepisem nie tylko nie będziesz sobie odmawiać, ale wręcz przeciwnie, możesz robić je, kiedy tylko najdzie Cię ochota 😉.

Składniki:

  • 4 jaja
  • 8-10 łyżek fit majonezu
  • świeżo zmielony pieprz i sól
  • opcjonalnie coś zielonego do ozdoby ( szczypior, pietruszka, rukiew )

Przygotowanie:

  1. Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy wodą, na tyle by zakryła jajka w całości. Gotujemy jajka, a od momentu, kiedy woda zacznie się gotować, gotujemy jeszcze przez 7 minut.
  2. Przelewamy jajka zimną wodą, obieramy i przekrawamy na połówki.
  3. Każdą połówkę jajka układamy na talerzu, polewamy łyżką majonezu, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i solą, dekorujemy czymś zielonym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 Comment

  1. Zuza

    23 lutego 2018 at 12:21

    uwielbiam 🙂

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.