Deser jogurtowo-truskawkowy z gryką ekspandowaną

Deser jogurtowo-truskawkowy z gryką ekspandowaną, który przygotujesz w kilka chwil. Lekki, szybki i pożywny deser dla każdego.

Składniki:

  • 300g truskawek świeżych, lub mrożonych
  • 300g greckiego jogurtu naturalnego
  • łyżka miodu
  • 5 łyżek gryki ekspandowanej

Przygotowanie:

  1. Truskawki rozdrabniamy za pomocą blendera, zostawiając 2 w całości do dekoracji. Jeśli są mrożone, najpierw je rozmrażamy. Jogurt naturalny mieszamy z miodem.
  2. Do wysokiej szklanki, lub innego naczynia, w którym będziemy podawali deser, wsypujemy 4 łyżki gryki ekspandowanej, na nią przelewamy połowę rozdrobnionych truskawek i kolejno jogurt, na który możemy ułożyć jedną świeżą truskawkę pokrojoną w plasterki.
  3. Na jogurt przelewamy resztę truskawek, posypujemy łyżką gryki i dekorujemy wierzch truskawką.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Deser jogurtowo-truskawkowy z gryką ekspandowaną

Deser jogurtowo-truskawkowy z gryką ekspandowaną to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Fit znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Deser jogurtowo-truskawkowy z gryką ekspandowaną zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.



2 komentarze

  1. Anna

    3 lata temu

    Pysznie wygląda ten deserek. Dobrze, że nie jest kaloryczny 🙂

  2. Magdalena

    3 lata temu

    zdrowo i smacznie 🙂