Czekoladowa kasza manna

Czekoladowa kasza manna

Czekoladowa kasza manna to przepyszny powrót do przeszłości, gdzie jadało się kaszę zdecydowanie częściej, niż dziś. Tradycyjną kaszę gotowaną na mleku, urozmaiciłam dodatkiem kakao, co podbiło jej smak.

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżka gorzkiego kakao, lub 50g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki ksylitolu

Przygotowanie:

  1. Mleko z dodatkiem ksylitolu, lub cukru doprowadzamy do zagotowania. Kiedy mleko zacznie wrzeć, wsypujemy kaszę, kakao i trzymając garnuszek ciągle na ogniu, energicznie mieszamy do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji.
  2. Ugotowaną kaszę przekładamy do miseczek i podajemy od razu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 komentarze

  1. Ilona

    13 października 2018 at 12:05

    To jest po prostu przepyszne! 🙂

    Odpowiedz
  2. Dominika

    10 października 2018 at 08:03

    Muszę spróbować zrobić ten deser dla mojego maluszka. Wygląda pysznie!

    Odpowiedz

Czekoladowa kasza manna

Czekoladowa kasza manna to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Fit znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Czekoladowa kasza manna zdecydowanie polecam każdemu.

Moja strona używa ciasteczek.