koktajl z rzeżuchą przepis Zielony koktajl z rzeżuchą
Czas przygotowania: 10 minut

Kolejna witaminowa bomba, pod postacią zielonego koktajlu. Tym razem połączenie zdrowia, słodyczy i lekkiej pikanterii. Dzisiejszym koktajlem zachwyceni będą szczególnie wielbiciele rzeżuchy. Jej lekka pikanteria jest mocno wyczuwalna w koktajlu, ale w połączeniu ze słodkim jabłkiem, całość komponuje się na prawdę świetnie. Zdecydowanie polecam przygotowywanie sobie takiego koktajlu nie tylko w okresie marca-kwietnia, kiedy rzeżucha jest szczególnie popularna i używana, ale przez cały rok :)

Składniki na koktajl:

  • 2 szklanki soku pomarańczowego
  • 2 spore garście liści szpinaku
  • 1 duże jabłko
  • 4 łyżki świeżej rzeżuchy
  • miód, lub cukier do dosłodzenia, wg. uznania

Przygotowanie koktajlu:

  1. Jabłko obieramy i wycinamy gniazdo nasienne. Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą.
  2. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą za pomocą blendera, lub w malakserze. Dosładzamy według uznania.
  3. Koktajl podajemy od razu po przygotowaniu. Wierzch można udekorować odrobiną świeżej rzeżuchy.

Jeśli spodobał Ci się mój przepis, oceń go i zostaw komentarz :)

3 komentarze
Sos tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno
Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu półtłustego, a nie
Babka wielkanocna - przepis Bardzo delikatna, puszysta, idealnie wilgotna i lekko cytrynowa. Pomijając cytrynę w
Prawdziwy, domowy zakwas na żur, przygotowany z własnoręcznie zmielonej mąki owsianej. Nie ma piękniejszego uczucia
Różowe jajka będą piękną ozdobą Waszego Wielkanocnego stołu. Dzięki naturalnemu barwieniu, jajka zyskują nie tylko
Puszysta i delikatna rolada z jabłkami. Od momentu zaczęcia jej przygotowywania, zjecie ją już za
Autor:
dziękujemy