Zielony koktajl z rzeżuchą

BRAK
Ocena
10 minut
Czas przygotowania
Justyna

Kolejna witaminowa bomba, pod postacią zielonego koktajlu.
Tym razem połączenie zdrowia, słodyczy i lekkiej pikanterii. Dzisiejszym koktajlem zachwyceni będą szczególnie wielbiciele rzeżuchy. Jej lekka pikanteria jest mocno wyczuwalna w koktajlu, ale w połączeniu ze słodkim jabłkiem, całość komponuje się na prawdę świetnie.
Zdecydowanie polecam przygotowywanie sobie takiego koktajlu nie tylko w okresie marca-kwietnia, kiedy rzeżucha jest szczególnie popularna i używana, ale przez cały rok

– Justyna

Składniki:

  • 2 szklanki soku pomarańczowego

  • 2 spore garście liści szpinaku

  • 1 duże jabłko

  • 4 łyżki świeżej rzeżuchy

  • słodzimy wg. uznania

Przygotowanie:

  • Jabłko obieramy i wycinamy gniazdo nasienne. Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą.

  • Wszystkie składniki miksujemy ze sobą za pomocą blendera, lub w malakserze. Dosładzamy według uznania.

  • Koktajl podajemy od razu po przygotowaniu. Wierzch można udekorować odrobiną świeżej rzeżuchy.

3 komentarze
  1. Ciekawy pomysł na koktajl. Koniecznie muszę spróbować. Ciekawi mnie tylko ten sok pomarańczowy… Czy ma znaczenie jaki sok zostanie użyty do zrobienia koktajlu?

    0

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.