Sos czosnkowy
Oceń ten przepis

Sos czosnkowy

Prosty sos czosnkowy. Ilość czosnku można zmniejszyć, lub zwiększyć według własnych smaków, majonez pominąć, a śmietanę zastąpić jogurtem naturalnym, wtedy całość będzie mniej kaloryczna.

Składniki:

  • śmietana 18% ( mała 180g )
  • 3 łyżeczki majonezu
  • 2 ząbki czosnku ( im więcej tym sos będzie ostrzejszy )
  • łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • Przygotowanie:

    1. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dokładnie ze sobą mieszamy i nasz sos czosnkowy gotowy.
    Tagi: ,

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    3 komentarze

    1. Netmak

      26 maja 2014 at 14:02

      Zioła prowansalskie i żadne inne! Próbowałem suszone oregano, bazylię oraz zioła świeże dopiero użycie ziół prowansalskich oddaje cały smak sosu

      Odpowiedz
    2. Kolorowa szparagowa ← NiePieprz - o gotowaniu

      26 lipca 2013 at 15:49

      […] « Sos czosnkowy […]

      Odpowiedz

    Moja strona używa ciasteczek.