Pudding chia z truskawkami i borówkami

BRAK
Ocena
3 godziny 10 minut
Czas przygotowania
Justyna

Pudding chia przygotowany na mleku kokosowym, które śmiało zastąpić można zwykłym mlekiem krowim
Pyszny, lekki deser ze świeżymi owocami.

– Justyna

Składniki:

  • 250ml mleka kokosowego ( można zastąpić krowim )

  • 4 łyżki nasion chia

  • łyżeczka ksylitolu ( można zastąpić cukrem )

  • 4 truskawki

  • garść borówek

Przygotowanie:

  • Ksylitol rozpuszczamy w mleku, wsypujemy nasiona chia, mieszamy i odstawiamy na godzinę do napęcznienia nasionek, mieszając w międzyczasie kilka razy.

  • Po godzinie kiedy chia napęcznieją, przekładamy równomiernie do dwóch do szklanek, lub innych naczynek, w których będziemy podawali deser i ponownie wkładamy do lodówki, na minimum 2 godziny.

  • Dekorujemy pudding owocami, tuż przed podaniem.

1 komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *