Grzanki ze szpinakiem
Oceń ten przepis

Grzanki ze szpinakiem

Grzanki ze szpinakiem - fajna przekąska na imprezę, lub pyszna kolacja na ciepło :) Dla mnie zdecydowania opcja druga, czyli ciepła, smaczna i zdrowa kolacja dla całej rodziny :)

Składniki:

  • bagietka
  • świeże liście szpinaku
  • świeży czosnek
  • ser mozzarella
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie ( opcjonalnie )

Przygotowanie:

  1. Umyte i osuszone liście szpinaku, wrzucamy na suchą patelnię i mieszamy do momentu, kiedy szpinak zmięknie, pomniejszy swoją objętość, a cała woda, którą puści, odparuje. Solimy. Szpinak powinien być miękki, ale nadal zielony.
  2. Bagietkę kroimy na kromeczki, opcjonalnie smarujemy cienką warstwą masła ( idealne będzie czosnkowe ).
  3. Na każdą kromeczkę nakładamy szpinak, na niego po 2-3 plasterki świeżego czosnku, posypujemy pieprzem, a na wierzch układamy cienki plasterek mozzarelli. Wierzch warto oprószyć ziołami prowansalskimi, ale nie jest to konieczne.
  4. Tak przygotowane mini kanapeczki ze szpinakiem, wkładamy do nagrzanego do 160st. piekarnika i pieczemy, do momentu rozpuszczenia się sera. Podajemy na ciepło.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 komentarze

  1. Sylwia

    10 maja 2019 at 19:54

    Są bardzo pyszne 🙂 na pewno zrobię je nie raz :))

    Odpowiedz
  2. Błażej

    24 stycznia 2017 at 13:18

    Mój syn uwielbia szpinak 😉

    Odpowiedz
  3. piegusek

    23 stycznia 2017 at 13:20

    wspaniałe grzanki- porywam kilka bo na jednej na pewno się nie skończy 🙂

    Odpowiedz
  4. piegusek

    23 stycznia 2017 at 13:20

    wspaniałe grzanki-porywam kilka bo na jednej na pewno się nie skończy 🙂

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.