kanapeczki-ze-szpinakiem Grzanki ze szpinakiem
Czas przygotowania: 20 minut

5
Grzanki ze szpinakiem - fajna przekąska na imprezę, lub pyszna kolacja na ciepło :) Dla mnie zdecydowania opcja druga, czyli ciepła, smaczna i zdrowa kolacja dla całej rodziny :)

Składniki na grzanki:

  • bagietka
  • świeże liście szpinaku
  • świeży czosnek
  • ser mozzarella
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie ( opcjonalnie )

Przygotowanie grzanek:

  1. Umyte i osuszone liście szpinaku, wrzucamy na suchą patelnię i mieszamy do momentu, kiedy szpinak zmięknie, pomniejszy swoją objętość, a cała woda, którą puści, odparuje. Solimy. Szpinak powinien być miękki, ale nadal zielony.

  2. Bagietkę kroimy na kromeczki, opcjonalnie smarujemy cienką warstwą masła ( idealne będzie czosnkowe ).

  3. Na każdą kromeczkę nakładamy szpinak, na niego po 2-3 plasterki świeżego czosnku, posypujemy pieprzem, a na wierzch układamy cienki plasterek mozzarelli. Wierzch warto oprószyć ziołami prowansalskimi, ale nie jest to konieczne :)

  4. Tak przygotowane mini kanapeczki ze szpinakiem, wkładamy do nagrzanego do 160st. piekarnika i pieczemy, do momentu rozpuszczenia się sera. Podajemy na ciepło.


Jeśli spodobał Ci się mój przepis, oceń go i zostaw komentarz :)

3 komentarze
Sos tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno
Chipsy ziemniaczane to ulubiona przekąska moich chłopaków. Mąż uwielbia solone, za to Syn szczególnie przepada
Makaron z tuńczykiem - uznać go możemy za szybki, lekki obiad, który śmiało zabierzemy ze
Chrupiące, smaczne i aromatyczne zapiekanki z bagietki, z salami i pieczarkami. Idealna, szybka przekąska na
[gallery columns="2" link="file" ids="5152,5153"] Dzisiejsze parówki w cieście francuskim to idealna przekąska na domówkę, czy
Różowe jajka będą piękną ozdobą Waszego Wielkanocnego stołu. Dzięki naturalnemu barwieniu, jajka zyskują nie tylko
Autor:
dziękujemy