Owsianka z prażonymi jabłkami i orzechami. Zdrowe, fajne śniadanie, które możemy urozmaicać dowolnymi dodatkami. Do tej owsianki użyłam domowych, prażonych jabłek ze słoika, które robię co roku na zimę. Są bez dodatku cukru, po prostu 100% jabłek ;)
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
- 2 szklanki mleka
- łyżka miodu
- około 8 łyżek prażonych jabłek
- garść posiekanych orzechów włoskich
Przygotowanie:
- Płatki owsiane wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem, gotujemy około 15 minut, od momentu zagotowania się mleka. Zestawiamy garnek z ognia, dodajemy miód, mieszamy i nakładamy owsiankę do dwóch miseczek.
- Do każdej porcji owsianki dodajemy po 4 łyżki prażonych jabłek i odrobinie orzechów. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Kobieca Strona Dietetyki
6 lat temuMmm aż zrobiłam się głodna 🙂 Prawdziwie jesienne, rozgrzewające smaki.