Zupa pomidorowa
Oceń ten przepis

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa - klasyk, zawsze na czasie :)

Składniki:

  • 2 litry rosołu+marchewka z rosołu
  • 150-200g koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • 150ml śmietanki 30%
  • garść świeżej natki pietruszki
  • 2 łyżki sera pleśniowego ( opcjonalnie )
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Przygotowanie:

  1. Czysty przecedzony rosół zagotowujemy ( ewentualnie z marchewką z rosołu pokrojoną w plasterki ).
  2. Na patelni szklimy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, pod koniec dodając koncentrat. Podsmażamy całość 2 minuty i przekładamy do rosołu.
  3. Rosół z cebulką i koncentratem gotujemy, po chwili dodajemy śmietankę 30% i ser pleśniowy, cały czas energicznie mieszając.
  4. Zupę doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku, wsypujemy zieleninę i gotowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Moja strona używa ciasteczek.