Zapiekanki z bagietki
Zapiekanki z bagietki
5 (100%) 1 ocen

Zapiekanki z bagietki

Chrupiące, smaczne i aromatyczne zapiekanki z bagietki, z salami i pieczarkami. Idealna, szybka przekąska na imprezę, czy na kolację. Uwielbiane przez dzieci i dorosłych, możemy je modyfikować według własnego uznania, z własnymi, ulubionymi dodatkami.

Składniki:

  • 1 krótka, świeża bagietka
  • 5 plastrów salami
  • 4 średnie pieczarki
  • duża garść tartego sera żółtego
  • 1 cebula
  • pół pęczka posiekanego, świeżego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Cebulę siekamy w drobną kosteczkę, salami kroimy w paseczki, a pieczarki ścieramy na drobnych oczkach.
  2. Wszystko podsmażamy, przyprawiając do smaku.
  3. Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół. Smarujemy je bardzo cienką warstwą masła, posypujemy połową sera żółtego, układamy podsmażone salami, pieczarki i cebulę, następnie wykładamy posiekany szczypior i obsypujemy wierzch bagietek resztą sera żółtego.
  4. Tak przygotowane bagietki wkładamy do nagrzanego do 100st. piekarnika i pieczemy do momentu roztopienia się sera żółtego.
  5. Zapiekanki podajemy gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Moja strona używa ciasteczek.