Szpinak do obiadu
Oceń ten przepis

Szpinak do obiadu

Szpinak, to coś za czym wiele osób nie przepada :) Nie specjalnie zachęca wyglądem, szczególnie ten mrożony, rozdrobniony,  a i zapach też ma dość specyficzny. Ja jednak uwielbiam go w każdej postaci. Dzisiaj jako dodatek do obiadu, bez zbędnych dodatków ( niektórzy dodają do niego jajko, lub ser ), ale też świetnie, tak przyprawiony, smakuje w roladkach, zapiekankach, czy jako nadzienie do makaronów.

Składniki:

  • 450g szpinaku mrożonego
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietany
  • kilka kropel maggi
  • pół łyżeczki soli
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Masło rozgrzewamy w garnku, lub na patelni i wrzucamy mrożony szpinak.
  2. Podsmażamy na małym ogniu do momentu, gdy szpinak rozmrozi się cały.
  3. Dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, maggi, sól i pieprz do smaku.
  4. Smażymy do chwili gdy ze szpinaku odparuje woda, która wytworzy się po jego rozmrożeniu.
  5. Na 5 minut przed końcem dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy i nasz szpinak gotowy
Tagi: ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 komentarze

  1. darmowe ogloszenia drobne

    16 kwietnia 2014 at 21:22

    bardzo fajny serwis. zajrzałam tu przypadkiem, ale chyba będę częściej odwiedzać. pozdrawiam

    Odpowiedz
  2. ArielMatysiak

    14 kwietnia 2014 at 13:53

    Moje dziecko nienawidzi szpinaku

    Odpowiedz
    • Justyna

      14 kwietnia 2014 at 13:57

      U mnie wszyscy uwielbiają i zajadają 🙂 Dobrze przyrządzony, może być pyszny 🙂

      Odpowiedz
  3. Matysiak

    14 kwietnia 2014 at 10:31

    wypróbuję, już od dawna szukam idealnego przepisu na szpinak

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.