Szaszłyki z piekarnika

4.6/5 - (53 oceny)
Dziś chciałabym podzielić się z Wami moim pomysłem na szybki obiad w domu, choć nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować go na świeżym powietrzu. Jeśli jednak pogoda nie dopisuje, a macie ochotę na fajny i smaczny obiad, polecam przygotowanie szaszłyków z piekarnika :). Dodatki według uznania, tak na prawdę możecie na patyczki nadziać, co tylko lubicie.

Składniki:

  • filety z piersi kurczaka
  • cukinia
  • pieczarki
  • cebula ( opcjonalnie )
  • sól, pieprz
  • po łyżeczce czerwonej papryki wędzonej i ziół prowansalskich
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

  1. Mięso kroimy w średnią kostkę, doprawiamy solą i pieprzem.
  2. Cukinię kroimy w półplasterki, pieczarki na połówki.
  3. Na patyczki nadziewamy naprzemiennie mięso-cukinia i mięso-pieczarki. Szaszłyki z cukinią obsypujemy ziołami prowansalskimi, a szaszłyki z pieczarkami przyprawiamy papryką wędzoną. Wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika, skrapiamy oliwą, pieczemy 30 minut.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Placki na maślance z jabłkami i nasionami chia
Sałatka grecka
Fit majonez
Placuszki z kaszy manny
Gulasz z piersi kurczaka
Zupa w 10 minut! Krem z mrożonego groszku
Soczysta pierś z kurczaka
Jogurt naturalny z gruszką i prażonymi płatkami owsianymi

Szaszłyki z piekarnika

Szaszłyki z piekarnika to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Fit znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Szaszłyki z piekarnika zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *



2 komentarze

  1. Cezary

    7 lat temu

    Witam zrobiłem ale bez ziół prowansalskich tylko kurczak,kiełbasa i cała reszta. Smak wspaniały

  2. Dora

    8 lat temu

    Mega 🙂