Surówka z pora
Oceń ten przepis

Surówka z pora

Surówka z pora, z marchewką i jabłkiem. Świetnie smakuje zaraz po przygotowaniu, jak i następnego dnia. Domowa, zdrowa, bardzo dobra i bardzo chrupiąca :) Uwielbiam domowe surówki, a teraz kiedy zbliża się lato i sezon na warzywa, to w mojej kuchni, dominować będą tylko świeże suróweczki do obiadów.

Składniki:

  • 1 duży por ( biała część plus trochę zielonej )
  • 1 marchewka
  • 0.5 jabłka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego, lub śmietany
  • 0.5 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • posiekana natka pietruszki ( opcjonalnie )

Przygotowanie:

  1. Warzywa myjemy pod bieżącą wodą. Por kroimy na półksiężyce, marchew i jabłko ścieramy na mniejszych oczkach.
  2. Mieszamy wszystko w misce, dodajemy jogurt/śmietanę, majonez, natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszana, nasza surówka jest już gotowa.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 Comment

  1. Kaśka

    11 marca 2014 at 14:27

    jedna z moich ulubionych surówek, por jest przepyszny 🙂

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.