Surówka z kiszonej kapusty
Oceń ten przepis

Surówka z kiszonej kapusty

Szybka i bardzo pyszna surówka do obiadu. Doskonale komponuje się z rybami na talerzu:)

Składniki:

  • 500g kapusty kiszonej
  • 1 duże jabłko
  • 1 cebula
  • 2 średnie marchewki
  • cukier, sól, pieprz do smaku
  • Przygotowanie:

    1. Kapustę odsączamy i kroimy drobno. Marchew i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem ( można polać odrobiną oleju, lub oliwy, ale jest smaczna i bez tego ).
    Tagi:

    Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    Moja strona używa ciasteczek.