Smażone pieczarki
Oceń ten przepis

Smażone pieczarki

Ulubiony dodatek do obiadu, Mojego Męża :) I to właśnie on, pierwszy raz stworzył te pyszne pieczarki w Naszej kuchni. Są bardzo soczyste w środku, idealnie, lekko twardawe. Polecam ich zrobienie każdemu :)

Składniki:

  • pieczarki ( najlepiej jak najmniejsze )
  • czosnek suszony
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

  1. Umyte i osuszone pieczarki polewamy oliwą i posypujemy wszystkimi, w zasadzie naszymi ulubionymi przyprawami.
  2. Moje są takie jak podałam, ale Wy możecie użyć innych i myślę, że będzie równie pysznie
  3. Przyprawione wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy przez około 10 minut na średnim ogniu, do momentu ich zarumienienia.
  4. Podajemy gorące.
Tagi: ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 komentarze

  1. Joanna

    19 września 2015 at 17:56

    Robił te pieczarki. Są smaczne. Ale przyznam że smazylam je dłużej bo byly surowe. Czy Twoje tez takie były?

    Odpowiedz
    • Niepieprz

      20 września 2015 at 09:04

      Joanna, moje pieczarki nie były surowe. Powinny wyjść przyrumienione z zewnątrz o lekko twardawym, zwartym środku 🙂
      Może miałaś zbyt duże pieczarki ? Najlepiej wybierać zawsze jak najmniejsze 🙂
      Pozdrawiam

      Odpowiedz
  2. Joanna

    19 września 2015 at 17:51

    Robił te pieczarki. Są smaczne. Ale przyznam że smazylam je dłużej bo byly surowe. Czy Twoje tez takie były?

    Odpowiedz
  3. Jola

    25 lipca 2014 at 07:24

    fajny przepis dzieki i pozdrawiam

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.