Ulubiony dodatek do obiadu, Mojego Męża :) I to właśnie on, pierwszy raz stworzył te pyszne pieczarki w Naszej kuchni.
Są bardzo soczyste w środku, idealnie, lekko twardawe. Polecam ich zrobienie każdemu :)
Składniki:
- pieczarki ( najlepiej jak najmniejsze )
- czosnek suszony
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
- Umyte i osuszone pieczarki polewamy oliwą i posypujemy wszystkimi, w zasadzie naszymi ulubionymi przyprawami.
- Moje są takie jak podałam, ale Wy możecie użyć innych i myślę, że będzie równie pysznie
- Przyprawione wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy przez około 10 minut na średnim ogniu, do momentu ich zarumienienia.
- Podajemy gorące.
Joanna
5 lat temuRobił te pieczarki. Są smaczne. Ale przyznam że smazylam je dłużej bo byly surowe. Czy Twoje tez takie były?
Niepieprz
5 lat temuJoanna, moje pieczarki nie były surowe. Powinny wyjść przyrumienione z zewnątrz o lekko twardawym, zwartym środku 🙂
Może miałaś zbyt duże pieczarki ? Najlepiej wybierać zawsze jak najmniejsze 🙂
Pozdrawiam
Joanna
5 lat temuRobił te pieczarki. Są smaczne. Ale przyznam że smazylam je dłużej bo byly surowe. Czy Twoje tez takie były?
Jola
6 lat temufajny przepis dzieki i pozdrawiam