Pudding chia przygotowany na mleku kokosowym, które śmiało zastąpić można zwykłym mlekiem krowim :)
Pyszny, lekki deser ze świeżymi owocami.
Składniki:
- 250ml mleka kokosowego ( można zastąpić krowim )
- 4 łyżki nasion chia
- łyżeczka ksylitolu ( można zastąpić cukrem )
- 4 truskawki
- garść borówek
Przygotowanie:
- Ksylitol rozpuszczamy w mleku, wsypujemy nasiona chia, mieszamy i odstawiamy na godzinę do napęcznienia nasionek, mieszając w międzyczasie kilka razy.
- Po godzinie kiedy chia napęcznieją, przekładamy równomiernie do dwóch do szklanek, lub innych naczynek, w których będziemy podawali deser i ponownie wkładamy do lodówki, na minimum 2 godziny.
- Dekorujemy pudding owocami, tuż przed podaniem.
Adrian
7 lat temuMniam! Naprawdę pysznie wygląda ten pudding! Muszę spróbować.