Pstrąg pieczony ze szpinakiem

Pstrąg pieczony w piekarniku, ze szpinakiem i serem żółtym.

Składniki:

  • świeży, patroszony pstrąg
  • 3 garście świeżego szpinaku
  • garść tartego sera żółtego
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Pstrąga myjemy, osuszamy, oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy od środka sokiem z cytryny. Szpinak i czosnek podsmażamy 5 minut na patelni wysmarowanej łyżką masła, przekładamy do miski, gdzie mieszamy go z serem żółtym.
  2. Pstrąga nadziewamy serowo-szpinakowym farszem. Zawijamy ciasno w folię aluminiową i pieczemy przez 30 minut, w temperaturze 180st. Na 10 minut przed końcem, odwijamy rybę i włączamy termoobieg, by ryba się zarumieniła z wierzchu.

Udostępnij przepis

Pinterest

Sprawdź te przepisy

Pstrąg pieczony ze szpinakiem

Pstrąg pieczony ze szpinakiem to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Pstrąg pieczony ze szpinakiem zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.



BRAK KOMENTARZY

Bądź pierwszy