Justyna

Gotowanie to moja pasja
  • FIT
  • Śniadanie
  • Obiad
  • Przekąski
  • Desery i napoje
  • Okolicznościowe
  • Twoje ulubione przepisy
  • Kontakt
Loading

Pstrąg pieczony ze szpinakiem

5 / 5 ( 44 ocen )
38.19k
0
181
Drukuj
Pstrąg pieczony w piekarniku, ze szpinakiem i serem żółtym.

Składniki:

  • świeży, patroszony pstrąg
  • 3 garście świeżego szpinaku
  • garść tartego sera żółtego
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Pstrąga myjemy, osuszamy, oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy od środka sokiem z cytryny. Szpinak i czosnek podsmażamy 5 minut na patelni wysmarowanej łyżką masła, przekładamy do miski, gdzie mieszamy go z serem żółtym.
  2. Pstrąga nadziewamy serowo-szpinakowym farszem. Zawijamy ciasno w folię aluminiową i pieczemy przez 30 minut, w temperaturze 180st. Na 10 minut przed końcem, odwijamy rybę i włączamy termoobieg, by ryba się zarumieniła z wierzchu.

Udostępnij przepis

Facebook Pinterest Twitter

Sprawdź te przepisy

Pstrąg pieczony ze szpinakiem

Pstrąg pieczony ze szpinakiem to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Obiad znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Pstrąg pieczony ze szpinakiem zdecydowanie polecam każdemu.

Smakowało? Napisz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.



BRAK KOMENTARZY

Bądź pierwszy

Na co masz ochotę?

Jabłka
Szpinak
Ziemniaki
Banany
Truskawki
Pieczarki
Ryby
Dynia
Orzechy
Buraki
Borówki

TRYB NOCNY


ROZMIAR CZCIONKI