Pomidory do obiadu
Oceń ten przepis

Pomidory do obiadu

Jakiś czas temu podawałam Wam przepis na sałatkę z pomidora ze śmietaną. Dziś z oliwą i octem. Obie te sałatki bardzo lubię, zarówno ze śmietaną jak i z oliwą i obie robię do obiadu, choć nie ukrywam, że często u mnie występują też samoistnie, jako przekąska, na śniadanie, czy kolację, a latem jako dodatek na grillu :) Ilość octu możecie modyfikować według własnych smaków. Ja lubię dużo :)

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 1 mała cebula, lub pół większej
  • sól, pieprz
  • łyżka oliwy z oliwek
  • łyżeczka octu winnego
  • posiekana natka pietruszki ( opcjonalnie )

Przygotowanie:

  1. Umyte pomidory kroimy w większą kostkę, a cebulę w drobną.
  2. Dodajemy oliwę, ocet, przyprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
Tagi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Moja strona używa ciasteczek.