Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu, na suchej patelni. Dzięki minimalnej ilości oleju kokosowego w cieście, nie ma potrzeby dodawania tłuszczu podczas smażenia placków. Placki wychodzą lekkie, puszyste i dużo zdrowsze od tych smażonych tradycyjnie.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka kefiru
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 jabłka
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki oprócz jabłek, miksujemy w misce za pomocą blendera, na gładką masę. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, a następnie kroimy w plasterki, dodajemy do ciasta, mieszamy.
  2. Na suchej, rozgrzanej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki. Smażymy placki około 3 minut z każdej strony, na średniej mocy palnika.

Powiązane przepisy

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu

Dodaj komentarz

2 komentarze

  1. Wiki

    9 listopada 2019 at 12:59

    Placki smażone bez tłuszczu ? Już je uwielbiam! Dziękuje i lece wyprobować.

    Odpowiedz
  2. Sandra

    24 października 2019 at 08:17

    Fajne do szkolnej sniadaniowki

    Odpowiedz

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu

Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu to szybki i łatwy przepis kulinarny. W kategorii Desery i napoje znajdziesz więcej ciekawych i łatwych przepisów. Placki z jabłkami, smażone bez tłuszczu zdecydowanie polecam każdemu.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.