Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim
5 (100%) 1 ocen

Parówki w cieście francuskim

Dzisiejsze parówki w cieście francuskim to idealna przekąska na domówkę, czy każdą inną imprezę, na której chcemy zaserwować coś prostego, a jednocześnie wyjątkowego, smacznego i wygodnego. Są świetne w każdym calu - od przygotowania, aż po zjedzenie :) U mnie te parówki sprawdzają się niekiedy na kolacji i zawsze słyszę to samo - że są obłędne,a wydawałoby się, że to tylko parówki ;).

Składniki:

  • ulubione parówki
  • gotowe ciasto francuskie
  • ser żółty
  • ketchup, lub koncentrat pomidorowy
  • mleko do posmarowania

Przygotowanie:

  1. Gotowe ciasto francuskie dzielimy na prostokąty wielkości parówek.
  2. Każdy prostokąt smarujemy ketchupem, układamy plasterek sera, parówkę i zawijamy.
  3. Jeżeli na brzegach zostanie za dużo ciasta – ucinamy je, lub podwijamy pod spód.
  4. Gotowe, zawinięte parówki w cieście, nacinamy lekko z wierzchu, smarujemy mlekiem i wkładamy do nagrzanego do 200st. piekarnika, na 10-15 minut.
  5. Pieczemy do uzyskania złotego koloru ciasta.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Moja strona używa ciasteczek.