Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami
Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami
4.7 (93.33%) 3 ocen

Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami, to dość ciekawa wersja jajek wielkanocnych, która zdecydowanie przypadnie do gustu wielbicielom suszonych pomidorów.

Składniki:

  • 4 suszone pomidory z oleju
  • 3 łyżki fety
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy wodą, na tyle, by zakryła jajka w całości.
  2. Gotujemy jajka, a od momentu, kiedy woda zacznie się gotować, gotujemy jeszcze przez 7 minut.
  3. Przelewamy jajka zimną wodą, obieramy, przekrawamy na połówki, wydrążamy żółtka.
  4. Ja żółtek nie używałam, ale można je również rozdrobnić widelcem i dodać do nadzienia.
  5. Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy resztę składników i rozdrabniamy za pomocą blendera, na gładką masę. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze pieprzem.
  6. Masę przekładamy do worka cukierniczego z końcówką w kształcie ” gwiazdki ” i napełniamy połówki jajek.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 komentarze

  1. Karolina

    3 kwietnia 2018 at 09:07

    Mniam! Super przepis! Często znajduję tu wiele inspiracji, więc w końcu zapraszam do mnie link został usunięty

    Odpowiedz
  2. Kuba B.

    27 marca 2018 at 12:22

    O! Świetnie wyglądają! 🙂 Dobry przepis przed świętami 🙂

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.