Duszona marchewka
Oceń ten przepis

Duszona marchewka

Składniki:

  • 4 duże marchewki
  • łyżka masła
  • odrobina mąki ziemniaczanej (na czubku małej łyżeczki)
  • cukier (u mnie około pół łyżeczki)
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Umytą i obraną marchewkę, kroimy w średnią kostkę.
  2. W garnku roztapiamy masło i wrzucamy naszą pokrojoną marchewkę. Podsmażamy chwilę ( ja robię to około 5 minut ).
  3. Zalewamy marchewkę wodą ( tyle by całą zakryła ), doprawiamy cukrem ( wg własnego smaku ) i solą.
  4. Gotujemy na małym ogniu, do momentu, aż zacznie robić się miękka.
  5. Gdy marchewka jest już miękka, wsypujemy mąkę ziemniaczaną ( można zrobić to przez sitko by nie powstały grudki ) i mieszamy.
Tagi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

2 komentarze

  1. Izabela

    17 lutego 2015 at 21:38

    Oj, przepraszam, zagapiłam się 😉 Po prostu niechcący kliknęłam na zdjęcie i zasłoniło mi ono końcówkę przepisu. Cofam pytanie 🙂

    Odpowiedz
  2. Izabela

    17 lutego 2015 at 20:46

    Ok, no a co z tą mąką ziemniaczaną? 😉

    Odpowiedz

Moja strona używa ciasteczek.