Zapiekanki z bagietki

BRAK
Ocena
20 minut
Czas przygotowania
Justyna

Chrupiące, smaczne i aromatyczne zapiekanki z bagietki, z salami i pieczarkami.
Idealna, szybka przekąska na imprezę, czy na kolację.
Uwielbiane przez dzieci i dorosłych, możemy je modyfikować według własnego uznania, z własnymi, ulubionymi dodatkami.

– Justyna

Składniki:

  • 1 krótka, świeża bagietka

  • 5 plastrów salami

  • 4 średnie pieczarki

  • duża garść tartego sera żółtego

  • 1 cebula

  • pół pęczka posiekanego, świeżego szczypiorku

  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Cebulę siekamy w drobną kosteczkę, salami kroimy w paseczki, a pieczarki ścieramy na drobnych oczkach.

  • Wszystko podsmażamy, przyprawiając do smaku.

  • Bagietki przekrawamy wzdłuż na pół. Smarujemy je bardzo cienką warstwą masła, posypujemy połową sera żółtego, układamy podsmażone salami, pieczarki i cebulę, następnie wykładamy posiekany szczypior i obsypujemy wierzch bagietek resztą sera żółtego.

  • Tak przygotowane bagietki wkładamy do nagrzanego do 100st. piekarnika i pieczemy do momentu roztopienia się sera żółtego.

  • Zapiekanki podajemy gorące.

Brak komentarzy, bądź pierwszy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *